Consiliul Local Buftea susține dezvoltarea sportului în orașul Buftea, atât prin susținerea financiara a activitații Asociației Sportive Voința, precum și prin susținerea/implicarea în organizarea diferitelor concursuri, turnee, competiții atât locale cât și internaționale. Acestea au evidențiat implicarea autorităților locale pentru promovarea mottoului ” Mens sana in corpore sano” și au reușit să promoveze orașul Buftea ca un pol sportiv în Județul Ilfov. Printre competițiile organizate în orașul Buftea ce au avut notorietate pe plan sportiv amintim: Buftea Multisport Festival (Semimaraton Buftea, Duatlon, Triatlon, Crosul Copiilor), Cupa Shagya (anduranță ecvestră), Cupa Touche Buftea, Expoziția columbofilă (promovarea columbofiliei pentru cei mici), etc.

Despre ACCS Voința Buftea:

Asociația Sportivă “Voința Buftea” a luat ființă în august 2012, la scurt timp după validarea mandatului domnului primar Gheorghe Pistol, având ca scop organizarea și dezvoltarea sportului în orașul Buftea, fiind susținută de Consiliul Local si Primărie.

Încă din anul 2012, în cadrul asociației funcționează un număr de 14 secții sportive cum ar fi fotbal, gimnastică, tenis, karate, baschet, sambo, atletism, șah, jiu-jitsu, atletism, dans sportiv, scrima, kickboxing și tae-bo, unde copii bufteni pot practica GRATUIT un sport sub îndrumarea unor oameni profesioniști.

Asociația are 300 de sportivi legitimați și 200 in curs de legitimare. Totodată merită menționat faptul că exista 10 grupe de fotbal înscrise la competiții.

Frumoșii sportivi din cadrul ASCCS au câștigat în perioada 2012-2020, un număr impresionat de premii: 120 de cupe, 250 medalii de aur, argint 400, bronz 550. Cumulate numărul medaliilor și cupelor este in jur de 1300.

În mai 2019, cei mici ne-au făcut mândri chiar și peste hotare, participând la Turneul Metallo’s Cup ce s-a susținut în Franța, unde au participat peste 60 de echipe din 14 țări. Rezultatele obținute au fost cu mult peste așteptări, dacă e să luăm în considerare faptul că se află la prima experiență de o asemenea anvergură, care, în plus, s-a desfășurat la mii de kilometri de casă. Ca semn de recunoaștere a valorii sportivilor, precum și a efortului depus și a rezultatelor obținute la nivel internațional, la inițiativa primarului Gheorghe Pistol, Consiliul Local Buftea i-a recompensat pe jucători .

Asociația a beneficiat întotdeauna de sprijinul Primăriei, Consiliului Local Buftea și al domnului primar Gheorghe Pistol. În decursul celor 8 ani de activitate au fost asigurate condițiile optime de desfășurare a antrenamentelor în săli de sport, specific dotate fiecărei discipline sportive. Sportivii din cadrul asociației au beneficiat gratuit de cele mai bune condiții de antrenament în bazele sportive si sălile de sport ale Orașului Buftea.

Le urăm și noi, pe această cale, mult succes si suntem mândri de voi!