Suntem o comunitate unită! Împreună facem lucruri bune și trainice.

În cartierul Centru din Buftea s-au implementat recent mai multe proiecte de dezvoltare, axate pe modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitori.
Un proiect semnificativ este reabilitarea termică a clădirilor din cartier, ceea ce contribuie la creșterea eficienței energetice și la reducerea costurilor de încălzire pentru locuitori.
În domeniul educației, s-a pus un accent deosebit pe modernizarea instituțiilor de învățământ.
Aceste inițiative reflectă un efort concentrat de a transforma cartierul Centru din Buftea într-o zonă modernă și atractivă, care să răspundă nevoilor actuale ale comunității locale.
Cantina socială din cadrul Centrului rezidențial Sf. Andrei, situat pe Strada 23 August, oferă zilnic mese calde pentru aproximativ 150 de persoane. Proiectul este unic în județul Ilfov și a fost realizat de Primăria Buftea în parteneriat cu Ministerul Muncii.
Biserica Sfânta Varvara a trecut printr-un proces de renovare recent, în cadrul unui proiect de modernizare și restaurare a clădirilor de patrimoniu din oraș. Renovările au inclus refacerea picturii murale, consolidarea structurii clădirii și modernizarea interiorului.
Piața Centrală, un obiectiv nou construit, oferă facilități moderne și spații optime pentru desfășurarea activității de către comercianți.
Palatul Cultural Buftea, a fost recent reabilitat și modernizat, oferind un spațiu multifuncțional pentru evenimente culturale. Modernizarea a inclus îmbunătățirea infrastructurii, inclusiv reparații la acoperiș, pereți, sisteme de iluminare și sonorizare, precum și dotări noi pentru organizarea diverselor evenimente artistice ṣi culturale.
Atât Palatul Cultural Buftea, cât și Centrul Cultural Buftea, situat pe strada Știrbei Vodă, sunt puncte importante pentru activitățile culturale ale orașului.