Ziua de duminică, 14 octombrie, a fost o zi de suflet, binecuvântată cu vreme deosebit de frumoasă și har Divin pentru sutele de pelerini care au venit, în noua biserică din Buftea, să aducă laudă și închinare Preacuvioasei Maici Parascheva, fecioara cu inimă de mamă care-i veghează și-i mângâie în nevoi.

Chiar dacă și-a deschis porțile cu numai două luni în urmă, lăcașul de cult dăruit credincioșilor de primarul Gheorghe Pistol este deja un loc plin de liniște, care îndeamnă la rugăciune, tăcere în contemplație și dorință de sfințire a vieții. Măreață și impunătoare, biserica ce strălucește ca o bijuterie în inima cartierului Studio, este păstorită cu dragoste deplină de părintele paroh Daniel Marcu, alături de părintele slujitor Nicolae Grozea. Duminică, în zi de mare sărbătoare creștină, a fost un veritabil loc de meditație și rugăciune pentru sutele de credincioși care au trecut pe la racla cu veșmântul făcător de minuni al Sf. Parascheva, ocrotitoarea orașului Buftea, ­cinstind-o în mod cu totul special.

Rugă și emoție, la racla cu veșmântul făcător de minuni

Slujba și cuvântările de învățătură ale preo­ților slujitori au avut fru­musețea, profunzimea și sfințenia lor aparte. To­tul a purtat amprenta unor momente înăl­țătoare, de neșters, din inimile celor ce au asistat la întreaga rânduială. „A fost mare bucurie pentru noi pentru că, iată, simțim dragostea și mângâierea Preacuvioasei Maicii noastre, Parascheva! Noi toți, cei din orașul Buftea, ne mângâiem cu dragostea Sa, îmbrățișând sfintele odoare pe care le avem aici, în mijlocul nostru, prin osteneala primarului Gheorghe Pistol, care cârmuiește tare bine acest oraș și este mereu în mijlocul nostru. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite și tuturor credincioșilor care se îngrijesc ca sfânta biserică să aducă bucuria și dragostea în sufletul fiecăruia și să transmită ceea ce ne dorim fiecare, mai multă pace, liniște, siguranță! Ne rugăm pentru conducătorii țării, pentru mai marii orașelor și satelor pentru că ei vor da seama înaintea Bunului Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, cum și noi, slujitorii Altarului, vom da seamă pentru sufletele dvs.”, a spus părintele Nicolae Grozea.

Ca întotdeauna, emo­­­­­ția sărbătorii a fost îm­­păr­tășită și de edilul ­Gheorghe Pistol, recunoscut pentru dragostea sa față de biserică și de preceptele religiei ortodoxe. „Hramul de astăzi l-am petrecut cu mare bucurie, în mijlocul locuitorilor orașului Buftea. Mai ales că este primul hram închinat Sf. Parascheva oficiat în biserica nouă. Ne-am dorit de mulți ani să avem o Liturghie frumoasă în biserica nouă, și, iată, că s-a întâmplat acum. Locuitorii orașului apreciază mult, lucru dovedit prin numărul mare de credincioși care s-au rugat și au asistat la slujbă. Ne dorim ca Sf. Cuvioasă Parascheva, alături de Măicuța Domnului, să dea localnicilor orașului Buftea multă liniște sufletească, tărie în credință, dragoste pentru semenii lor și să fim mai buni unii cu alții. Celor care își sărbătoresc astăzi numele le doresc multă sănătate, dragoste și liniște sufletească”, a spus primarul Gheorghe Pistol.

Sursa: Jurnalul de Ilfov