Miercuri, 20 decembrie, începând cu ora 12.00, toți copiii cuminți au fost invitați de darnicul Moș Crăciun în fața Primăriei Buftea pentru a lua parte la un spectacol inedit, cu colinde, spiriduși, cadouri, personaje de poveste, muzică și multe surprize.

Chiar dacă Zâna Zăpezii s-a lăsat așteptată, cumva, printr-o minune, organizatorii celei de-a cincea ediții a spectacolului de inaugurare a patinoarului din Buftea, adică Primăria, Consiliul Local și evident spiridușii lui Moș Crăciun, au făcut o vrajă, numai de ei știută și au făcut să apară în zonă un mic covor alb, spre bucuria tuturor celor care au venit să asiste la deschiderea oficială a Sărbătorilor de Iarnă.

Primarul Gheorghe Pistol, susţinut de Consiliul Local, a reușit amenajarea patinoarului şi în acest an, transformând zona într-un ținut de basm specific Sărbătorilor de Iarnă. Ce decor poate fi mai frumos pentru un Crăciun de poveste decât albul imaculat al gheţii, spiriduși veseli, decorațiuni specifice de iarnă și mulți copii dorinici să se întâlnească cu Moș Crăciun și să primească cadouri?

Un spectacol de poveste

De altfel, Moș Crăciun, asistat de harnicii săi spiriduși, era la datorie pe scena din fața Primăriei Buftea, încă de la primele ore ale dimineții, așteptându-și musafirii la spectacolul organizat cu sprijinul Centrului Cultural Buftea.

Copii, părinți și bunici au avut bucuria de a asista la minunate demonstrații de circ, au dansat pe ritmurile antrenante ale șlagărelor internaționale interpretate de tânărul Mihnea Vintilă, cunoscut de fani sub numele de RaMi, unul dintre soliştii binecunoscutului cor ilfovean de copii “Sunetul Muzicii”, condus de artista interpretă, compozitoare şi profesor de canto Cristina Manoliu Săvulescu.

Povestea de iarnă a continuat cu frumoase melodii de Crăciun interpretate de talentata Cristina Berei, care a venit însoțită de două crăciunițe dansatoare.

O altă interpretă talentată, Cojo, a umplut de bucurie sufletele celor prezenți cu colinde atât de îndrăgite precum „Deschide ușa, creștine”, „O, ce veste minunată!” și „Leru-i ler”. Cojo nu este la prima apariție pe scena din Buftea, interpreta îndrăgită și admirată de bufteni fiind cunoscută pentru participarea ei la competiţia “X Factor”, dar şi datorită unor piese muzicale de succes.

Peste 500 de cadouri împărțite copiilor veniți pe patinoar

În această atmosferă de Sărbătoare, copiii au venit nerăbdători să se întâlnească cu Moș Crăciun și să primească unul din cele peste 500 de cadouri și vouchere pentru patinoar, pe care acesta, împreună cu primarul orașului Buftea, le-au împărțit cu dărnicie princhindeilor cuminți și curajoși ce s-au încumetat să intre pe gheață și să vorbească cu Moșul.

Patinoarul din Buftea, amenajat în Piața Mihai Eminescu nr . 1, devenit acum un loc tradiţional de escală a lui Moș Crăciun, va funcționa până în luna martie, fiind deschis zilnic, în intervalul 10.00 – 22.00. Toți copiii sub 14 ani și care fac sport la Grupul Sportiv Voința Buftea sau care desfășoară activități în cadrul Centrului Cultural Buftea beneficiază de intrare gratuită.

”Urăm tuturor copiilor, multă sănătate, urări de bine și îi așteptăm la Buftea cu multe surprize, cu sufletele deschise. Sărbători cu bine, la mulți ani și sperăm să avem un an mai bun”, a declarat primarul Gheorghe Pistol.