Expoziție de porumbei campioni, ediția a IX-a 2022. Asociația Columbofilă Buftea și-a premiat crescătorii profesioniști

Expoziție de porumbei campioni, ediția a IX-a 2022. Asociația Columbofilă Buftea și-a premiat crescătorii profesioniști

În ciuda pandemiei, dar cu respectarea restricțiilor impuse de aceasta, crescătorii profesioniști de porumbei de curse au reușit să organizeze cu succes, la Buftea, cea de a IX-a ediție a Expoziției Columbofile 2022.

Aproape 200 de porumbei campioni în competiții naționale și internaționale au putut fi admirați la Sala de Sport ”Judecătoria Buftea”, care și-a deschis larg porțile weekend-ul trecut, în special pentru cei mici. Ca de fiecare dată, prima zi a evenimentului prilejuit de întâlnirea crescătorilor profesioniști ai porumbeilor campioni este dedicată copiilor, care pot veni și admira minunatele exemplare de campioni înaripați.

”Am avut în expoziție 185 de porumbei campioni, premiați la categoriile de
concursuri organizate anul trecut. Vineri este o zi deosebită, deoarece vin în mod special elevii școlilor din Buftea. Am încheiat un parteneriat cu clubul din Chitila, iar de anul viitor sperăm că ne vor vizita și elevii școlilor din acest oraș. Este o ocazie deosebită pentru a le oferi copiilor informații despre pasiunea noastră”, ne-a spus Victor Costea, responsabil tehnic al Asociației Columbofile Buftea.

Porumbeii crescătorilor membri în 13 cluburi, veniți din patru județe, premiați la diferite categorii competiționale, au stat în cele mai bune condiții, ca de fiecare dată. Organizatorul a asigurat toată baza documentară necesară, adăpători și standuri cu hrană specială, toate acestea fiind posibile și mulțumită primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol, un cunoscut susținător al sportului în general.

Premii pentru crescătorii de elită

Cea de a IX-a ediție a Expoziției Columbofililor Profesioniști, organizată de Asociația Columbofilă Buftea, a fost așteptată cu nerăbdare de crescători și datorită galei de premiere care s-a desfășurat duminică, 16 ianuarie, la Sala de Festivități a Primăriei Buftea. Crescătorii au fost recompensați cu sute de cupe, medalii și plachete, în semn de prețuire pentru concursurile câștigate în 2021. Trofeele au fost expuse cu la fel de multă mândrie, iar imaginile vorbesc de la sine. ”A crescut numărul copiilor implicați în acest sport, este adevărat, cu ajutorul părinților, dar ne mândrim că în 2021 am câștigat în rândurile noastre, încă trei tineri pasionați de porumbei. Să nu uităm, clubul columbofil din Buftea este primul care a adus în România o cupă mondială la acest sport”, a mai spus Victor Costea, mulțumind, în numele asociației, primarului Gheorghe Pistol, pentru sprijinul acordat.

Dintre vedetele ceremoniei de premiere îi putem menționa pe Victor Costea, Răzvan Mihai Costea, Cristian Necula, Daniel Tivga, Marian Ioniță, George Vlăsceanu, Sandu Grecu, Ionel Dumitrescu, Gheorghe Costache, care și-au adjudecat cele mai multe trofee datorită rezultatelor obținute în competițiile de anul trecut, o parte dintre aceștia împărțind și titlul de ”cel mai bun crescător”.

Related Posts