Președintele CNAS, Andrei Baciu, în vizită la Spitalul din Buftea
Oficialul a început vizitele în teren, în județul nostru. Iar prima oprire a fost la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea. Acesta a discutat cu domnul primar Gheorghe Pistol și cu reprezentanții spitalului despre investiții și despre serviciile medicale decontate de stat.
Andrei Baciu: „În primul rând, spitalul deservește întreaga regiune. Sunt peste 120.000 de oameni care se pot trata aici. Este practic singurul spital între Târgoviște și București, iar asta ne arată foarte clar cât de importantă este munca celor de aici. Și mai important este că reprezentanții Spitalului Buftea au înțeles cât de util este pentru pacienți să își poată rezolva problemele de sănătate în ambulatoriu și să nu fie nevoie să te internezi, decât dacă starea de sănătate o impune. Mai ales că au dezvoltat servicii noi pe zona de oftalmologie, oncologie sau diabet. În total, în 2022, au fost acordate peste 361.000 de consultații în regim de ambulatoriu, în Ilfov.”
Ne bucură enorm această vizită. Buftea e pol important în regiune când vine vorba de sănătate. E nevoie ca autoritățile centrale să lucreze în permanență cu cele locale astfel încât cetățenii să aibă acces la servicii medicale de înaltă calitate.