Moș Crăciun a venit anul acesta pe patinoarul din fața Primăriei Buftea cu o surpriză de proporții. Darnicul Moș, însoțit de simpaticele sale ajutoare, a adus peste 1.000 de cadouri copiilor cuminți, dar și o nouă disciplină sportivă, care va putea fi practicată, din această iarnă, în oraș.

Zâna Zăpezii nu s-a lăsat așteptată și a susținut cu un văl de zăpadă eforturile făcute de Primăria Buftea și Consiliul Local, împreună cu Moș Crăciun și spiridușii săi, creând un peisaj de poveste, spre bucuria tuturor celor care au venit să asiste la deschiderea oficială a Sărbătorilor de Iarnă. Ca de fiecare dată, primarul Gheorghe Pistol l-a ajutat pe Moș Crăciun să împartă daruri tuturor copiilor care, cu siguranță, au fost și în acest an foarte cuminți, harnici și veseli.

Vestea minunată a fost că Asociația Sportivă Voința Buftea își va completa disciplinele cu încă un sport, hochei pe gheață. Aceasta a fost cea mai mare surpriză pe care Moș Crăciun a oferit-o tuturor copiilor veniți miercuri, 19 decembrie, pe patinoarul din fața Primăriei Buftea, la serbarea ”Pomul de Crăciun”. Toți copiii au fost așteptați de Moș Crăciun cu peste 1.000 de cadouri dulci, dar și cu o demonstrație de hochei făcută de 35 de copii ai echipei de juniori Steaua Rangers.

Micii hocheiști au jucat un meci demonstrativ, iar copiii din Buftea au fost foarte încântați și ­și-au manifestat intenția de a face parte din selecția echipei Steaua Rangers, ce va începe în curând.

S-a jucat hochei pe gheață pentru prima dată la Buftea

”Am venit astăzi aici pentru prima dată  și putem spune că este prima oară când s-a jucat hochei pe gheață în Buftea. Am venit să prezentăm copiilor, în mod  special, ce înseamnă hocheiul, în primă fază. Sperăm că ­s-au bucurat și sperăm ca acest sport să se practice și în Buftea”, ne-a declarat Răzvan Lupașcu, antrenorul echipei de juniori ai Clubului sportiv de Hochei ACCS Steaua Ranger.”

Demonstrația a fost cu adevărat impresionantă. ”Au năvălit” pe patinoar 35 de puști și puștoaice cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani. Micii sportivi, echipați până în dinți cu toate accesoriile specifice acestui sport spectaculos, au arătat, ca niște adevărați profesioniști, cum se lucrează la antrenamente, iar în final au prezentat un joc puțin atipic față de ceea ce se lucrează pe un teren cu dimensiuni normale. ”A trebuit să improvizăm puțin. Ideea a fost să creștem dinamica, să vadă copiii care asistau mai multe faze de poartă, mai multe  șuturi și să fie totul pe fondul distracției. Încă de ieri, de când am venit la patinoar să organizăm și să vedem locul, am primit semnale că tinerii din Buftea sunt foarte curioși și nerăbdători să vadă demonstrația piticilor noștri. Iar felul în care s-au implicat copii bufteni în antrenamentul nostru, de pe margine, a fost unul extraordinar. Cred că le-a plăcut foarte mult și că vor veni măcar să învețe să patineze”, ne-a mai spus Răzvan Lupașcu. Antrenorul a explicat că a discutat cu primarul orașului Buftea în vederea implementării unui program de antrenamente de hochei pe gheață pe toată durata iernii, cât ține patinoarul la Buftea.

Încep selecțiile pentru noua disciplină sportivă a AS Voința: hochei pe gheață

”În fiecare săptămână vom avea două selecții, așadar cine va dori să participe la ­cursuri de hochei se va putea înscrie la noua disciplină sportivă. Ne dorim să selectăm atât fete, cât și băieți, încă din grădiniță”, ne-a declarat primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol. De altfel, edilul, impresionat la rândul său de prestația hocheiștilor, le-a oferit și acestora cadouri din partea lui Moș Crăciun și a declarat că speră, de acum încolo, să se închege o relație pe termen lung între Voința Buftea și Steaua Rangers”.

Copiii din Buftea care vor dori să practice hochei vor putea exersa, pe timpul iernii, pe patinoarul din Buftea, iar vara, pe un patinoar artificial. ”Patinoarul inaugurat ca în fiecare an, va rămâne deschis până în luna martie, copiii pot veni zilnic, iar cei cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit.

”Copiii noștri au fost foarte încântați și sunt convins că vor fi foarte mulți care vor practica și această disciplină sportivă, pe lângă celelalte ale AS Voința, mai ales că avem deja o tradiție legată de sport”, ne-a mai precizat primarul Gheorghe Pistol. Edilul a subliniat că este cel de-al șaselea an când buftenii, mici și mari, pot veni să patineze pe patinoarul din fața primăriei. ”Copiii știu deja să patineze. Ar fi păcat să nu își materializeze această pasiune. Toate orele de sport se fac pe patinoar. În funcție de vreme, patinoarul va rămâne deschis până în luna martie. Toți copiii de la Voința Buftea, adică peste 500 de copii, au abonamente pe patinoar, adică și intrare gratuită pe gheață și patine”, ne-a spus primarul care, pe lângă cadourile oferite împreună cu Moș Crăciun, a mai împărțit câteva zeci de vouchere pentru patinoar copiilor veniți la serbare.

Iată că, primarul ­Gheorghe Pistol, susţinut de Consiliul Local, a reușit amenajarea patinoarului şi în acest an, transformând zona într-un ținut specific Sărbătorilor de Iarnă. Moș Crăciun, asistat de harnicii săi spiriduși, era la datorie în fața  Primăriei Buftea încă de la primele ore ale dimineții, așteptându-și mu­safirii cu ceai fierbinte și cafea.

Cei mai curajoși copii veniți la serbarea de miercuri au stat și de vorbă cu Moșul sau au făcut poze cu acesta și cu ajutoarele sale.

Patinoarul din Buftea, amenajat în Piața Mihai Eminescu nr. 1 și devenit acum un loc tradiţional de escală a lui Moș Crăciun, va funcționa până în luna martie, fiind deschis zilnic. Toți copiii sub 14 ani și care fac sport la Grupul Sportiv Voința Buftea beneficiază de intrare gratuită.

Din câte am auzit noi, se pare că surprizele pregătite buftenilor, dar și tuturor celor care trec prin oraș în această perioadă, nu se opresc aici, urmând ca Primăria Buftea să ofere momente speciale și în noaptea de Revelion.