Petrecerea de 8 Martie, devenită tradiție

În semn de prețuire față de doamnele și domnișoarele orașului Buftea, vineri, 8 martie, în incinta Bucharest Film Studios – Mediapro a avut loc o nouă ediție a petrecerii de Ziua Internațională a Femeii, o seară minunată, organizată perfect, până în cel mai mic detaliu.

Ziua internaţională a femeii, marcată în fiecare an la 8 martie, este, potrivit ONU, un prilej pentru a sărbători actele de curaj şi hotărâre ale femeilor obişnuite care au jucat un rol extraordinar în istoria ţărilor şi comunităţilor lor, de a reflecta asupra progreselor înregistrate şi de a cere schimbări. Ziua internaţională a femeii este celebrată în multe ţări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Tema din 2019, „Think equal, build smart, innovate for change”, se axează pe modalităţi inovatoare care să promoveze egalitatea de gen şi împuternicirea femeilor, în special în domeniile sistemelor de protecţie socială, a accesului la serviciile publice şi infrastructurii durabile. În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi 19 noiembrie – Ziua bărbatului.

Trandafiri și felicitări

Devenită deja tradiție, petrecerea de 8 Martie, mult așteptată de reprezentantele sexului frumos, a început la ora 18.00, dar nu înainte ca doamnele și domnișoarele din Buftea să fie întâmpinate de primarul Gheorghe Pistol și de o mulțime de domni eleganți și zâmbitori, cu trandafiri și felicitări. ­Le-a fost alături și cunoscutul actor Codruț Kegheș, alias Cătălin Dezbrăcatu, care a avut rolul de moderator al spectacolului, dar, cu umorul său caracteristic, a stat și la întâmpinare, la intrarea în sala de petrecere, și a reușit să încălzească atmosfera încă de la început, glumind cu invitatele sau fotografiindu-se cu acestea.

Nu mai este de altfel o noutate faptul că, la Buftea, Primăria orașului, prin primarul Gheorghe Pistol și Centrul Cultural Buftea, organizează, în fiecare an, ”Ziua Internațională a Femeii”. Și anul acesta, doamnele și domnișoarele au avut parte de un eveniment memorabil, care a fost organizat cu sprijinul impresarei Andra Teodorescu.

Deși ne-am obișnuit ca zona de petrecere să fie spectaculoasă la toate evenimentele organizate de Primăria Buftea, anul acesta decorurile parcă au fost mai frumoase ca niciodată, dovedind că organizatorii s-au întrecut pe ei înșiși, iar atenția și implicarea în reușita acestui eveniment au fost maxime.

Conform tradiției,  deschiderea oficială a petrecerii i-a aparținut primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol, invitat pe scenă de Cătălin Dezbrăcatu, care le-a spus invitatelor că: ”Aș vrea să vă spun că vă iubesc, dar nu știu cum să fac/ De câte ori vă întâlnesc, sunt fericit și tac.

”Nu ezitați să dăruiți toată dragostea și pacea sufletească”

”Distinse doamne, domnișoare, distinse femei, îmi doresc ca această zi să vă aducă zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ. Martie este cu siguranță luna cea mai frumoasă din an, pentru că vine primăvara, pentru că avem atât de multe doamne pe care le putem sărbători, le putem oferi o floare și mulțumi pentru tot ceea ce fac. Știți să îmbinați timpul, între mamă și soție, familie și serviciu, iar în pofida tuturor greutăților, nu ezitați să dăruiți toată dragostea și pacea sufletească. Vă doresc să fiți înconjurate de căldură, de tandrețe, armonie, dragoste, sănătate și înțelepciune, iar noi, bărbații, să vă fim sprijin, pentru ca atunci când dumneavoastră aveți nevoie de noi să vă fim alături pentru a vă aduce puțin din binele pe care dumneavoastră ni-l faceți în fiecare zi. Vă doresc emoții pozitive de primăvară, vă doresc bucurii alături de cei dragi și distracție plăcută! La mulți ani, din inimă!”, ­le-a urat primarul Gheorghe Pistol invitatelor sale.

Momente artistice, după pofta inimii

Și așa, ”frâiele” petrecerii au fost preluate de îndrăgitul Dezbrăcatu, care a anunțat cu mult umor fiecare moment artistic al serii, un program artistic apreciat de toate invitatele, deoarece a fost construit, ca de obicei, pentru a răspunde tuturor preferințelor.  Doamnele și domnișoarele au primit în dar din partea organizatorilor momente artistice remarcabile, susținute de interpreți renumiți ce au acoperit toate zonele muzicale.

Pe parcursul serii au alternat momentele de folclor, muzică ușoară și dans. Pe scenă au urcat în premieră Vali Vijelie și Randy, dar și artiști cu care publicul Buftea este deja obișnuit, precum trupa De la Fun cu Șarpe (alias Dan Șipoteanu) sau Provincialii, artiști recunoscuți pe piața muzicală pentru atmosfera incendiară pe care o creează în spectacole. Așa se face că, dacă în anii trecuți doamnele  păreau mai timide și se tot lăsau invitate mai greu la dans, de aceasta dată, la primele acorduri ringul de dans s-a umplut până la refuz. Pe tot parcursul serii am putut admira supercoregrafii ale trupei COBO Dance, talentații și veselii dansatori oferind un spectacol fascinant ce a întregit frumusețea petrecerii.

”Orice femeie e frumoasă…”

Vali Vijelie a mulțumit domnului primar pentru invitație și a dedicat tuturor femeilor prima melodie din repertoriul serii: ”Orice femeie e frumoasă, dacă iubește, dacă zâmbește, dacă-i mireasă, dacă e mamă. Pentru toate doamnele, pentru toate domnișoarele, pentru toate mamele”. ”În primul rând, vreau să îi mulțumesc domnului primar și organizatorilor pentru invitație. Mă simt extraordinar de bine aici, la Buftea, la Ziua Femeii. Sunt foarte multe doamne, domnișoare, o petrecere extraordinară”, ne-a spus Vali Vijelie, care a oferit publicului un buchet de melodii antrenate, pentru ca doamnele să danseze și să se simtă cât mai bine.

Șarpe, alias Dan Șipoteanu de la Fun, ­ne-a spus, la rândul său: ”Ne  simțim extraordinar de bine, ca de obicei, de fiecare dată când am fost invitați. Ne bucurăm că am revenit, deoarece aici avem un public din categoria care ne place nouă. Ne place să trăim printre oameni. Buftea este un loc unde ne simțim bine și muzica este așteptată cu plăcere. Noi am încercat întotdeauna să fim cât mai aproape de oameni.  Este un moment mai mult decât festiv, pentru că și ambianța este foarte frumoasă, precum și locul. Este cel mai frumos an la care am participat, ca organizare, decor, tot. Noi încercăm să ne adresăm tuturor categoriilor de oameni. Pentru noi cel mai important lucru este ca lumea să se simtă bine și ca ringul să fie plin”.

Dansuri, tort și voie bună

Să nu uităm că farmecul petrecerii a fost întreținut și cu multe produse de patiserie, prăjituri și sucuri. În jurul orei 22.00, a sosit tortul, în acorduri de ”La mulți ani”, interpretate de cunoscutul interpret de muzică populară Daniel Turică. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de o piniotă cu zeci de baloane colorate și confetti. Tortul a fost tăiat de primarul Gheorghe Pistol și de o doamnă care a doua zi urma să împlinească frumoasa vârstă de 70 de ani, după care, până când fiecare invitată și-a primit porția de dulce, s-a dansat fără întrerupere pe ritmurile cunoscutului interpret de muzică populară. Ca de obicei, horele și sârbele au fost de departe preferatele sărbătoritelor din Buftea, mai ales că edilul Gheorghe Pistol le-a fost mereu alături.

La finalul petrecerii, Cătălin Dezbrăcatu ne-a declarat: ”La mulți ani, tuturor doamnelor și domnișoarelor! Sunt foarte fericit și bucuros că am putut să particip la această megapetrecere. Felicitări domnului primar, primăriei, Centrului Cultural pentru faptul că se ocupă. Apreciez foarte mult vârsta, pentru că au venit doamne foarte, foarte în vârstă și încă sunt aici, la eveniment. Eu mă simt foarte bine, echipa e faină, sper să colaborăm și pe viitor”. Și de această dată, a încheiat, în declarația pe care ne-a adresat-o doar nouă, Jurnalului de Ilfov, cu același frumos mesaj, cu care a și deschis petrecerea, pentru toate doamnele, de 8 martie: ”Aș vrea să vă spun că vă iubesc, dar nu știu cum să fac/De câte ori când vă întâlnesc, sunt fericit și tac.”

Sursa: Jurnalul de Ilfov