Atmosferă vibrantă, la Buftea, de Ziua Internațională a Femeii. De 8 Martie, doamnele şi domnişoarele au primit în dar o petrecere strălucitoare, de neuitat

 

La Buftea, sărbătorirea femeilor de 8 Martie, printr-o petrecere de neuitat, a devenit o tradiție încântătoare. Primăria și Consiliul Local Buftea depun eforturi remarcabile, în fiecare an, pentru a organiza un eveniment deosebit și un spectacol captivant, menite să ofere doamnelor și domnișoarelor câteva ore de bucurie autentică. Scopul este să le facă să se simtă apreciate și admirate, să le ofere o pauză binemeritată de la grijile cotidiene.

 

Ziua Internațională a Femeii, marcată în fiecare an pe 8 Martie, conform Organizației Națiunilor Unite, este un moment dedicat reflecției asupra progreselor înregistrate, încurajării schimbărilor și celebrării curajului și determinării femeilor obișnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor și comunităților lor. În 2024, Ziua Internațională a femeii este sărbătorită sub tema „Investeşte în femei: accelerează progresul”. Atingerea egalității de gen și a bunăstării femeilor în toate aspectele vieții este mai importantă ca niciodată dacă dorim să creăm economii prospere și o planetă sănătoasă.

Cu ocazia Zilei Inter­naționale a Femeii, Buftea a organizat, din nou, după o pauză de patru ani, o  strălucitoare și elegantă petrecere în cinstea doamnelor și domnișoarelor co­munității. Conform tra­di­ției, reprezentantele sexului frumos s-au adunat cu nerăbdare, la Studiourile Buftea, pentru evenimentul mult așteptat, organizat în onoarea lor. Atmosfera a fost una plină de bucurie și toată lumea s-a simțit minunat, datorită unui spectacol captivant, cu artiști apreciați și o mulțime de momente amuzante aduse pe scenă de îndrăgitul MC Cătălin Dezbrăcatu.

Vineri seara, începând cu ora 18.00, doamnele și domnișoarele au fost întâmpinate cu bucurie de către primarul Gheorghe Pistol și de echipa sa de domni eleganți și zâmbitori, cu trandafiri și felicitări. Cunoscutul actor Codruț Kegheș, alias MC Dezbrăcatu a preluat rolul de moderator al spectacolului. De altfel, MC Dezbrăcatu, deja un prieten al evenimentului, a devenit sufletul petrecerii, aducând farmec și bucurie în inimile invitatelor de onoare. Cu vorbele sale pline de căldură și umor, a reușit să le facă pe doamne să se relaxeze și să intre rapid în spiritul sărbătorii, aducând un zâmbet pe fiecare chip și emoție în sufletele lor.

Invitatele au fost întâmpinate, așadar, cu răsfăț și atenție de către organizatori, care s-au asigurat că fiecare detaliu contribuie la o experiență memorabilă. Programul artistic a fost unul diversificat, pentru toate gusturile, sărbătoritele având parte de recitaluri de muzică live și dansuri captivante.

În acest an, Centrul Cultural Buftea a fost din nou gazda evenimentului, beneficiind de sprijinul impresarei Andra Teodorescu, care și-a pus amprenta, nu doar în programul artistic, ci și în amenajarea zonei de petrecere, cu un decor de baloane, plin de culori primăvăratice, demonstrându-și încă o dată talentul și creativitatea.

Potrivit obiceiului, ceremonia de deschidere a festivităților i-a aparținut primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol, invitat să urce pe scenă de către Cătălin Dezbrăcatu.

”Femeia, o comoară pentru comunitate”

”Nu întâmplător, Ziua Femeii este sărbătorită la începutul primăverii, atunci când natura reînvie. Dragostea femeii aduce viața pe pământ, iar spiritul acesta ne bucură pe toți. Inima femeii e pace, e lumină, e căldură, fără de care viața nu ar fi posibilă. Îmi doresc ca această zi minunată să ne rămână pentru mult timp în amintire, pentru că sunteți o comoară prețioasă pentru cei de lângă dumneavoastră, de lângă cei de acasă, cei dragi, dar și pentru comunitate. Vă iubim, vă prețuim! Această seară minunată vă este dedicată numai dvs. Din inimă vă doresc sănătate, toate gândurile bune, distracție plăcută și un sincer La mulți ani!”, le-a urat primarul Gheorghe Pistol invitatelor sale.

Ulterior, MS Cătălin Dezbărcatu i-a invitat pe artiști pe scenă, spre încântarea sutelor de sărbătorite, cărora le-a fost stârnită dorința de a dansa încă de la primele acorduri muzicale oferite de talentata Iulia Dumitrache. Programul artistic s-a bucurat de un mare succes printre participante, fiind apreciat de întreaga asistență, conceput cu grijă pentru a satisface toate preferințele, ținând cont de doleanțele exprimate de sărbătorite. Primarul Gheorghe Pistol a mărturisit că acesta a fost un aspect deosebit de important, acoperind întregul spectru al preferințelor muzicale și al cerințelor în funcție de vârstă, ceea ce a contribuit la atmosfera deosebită a evenimentului.

Pe tot parcursul serii, s-au succedat momente pline de farmec, îmbinându-se armonios folclorul, muzica ușoară și dansul. Lumina reflectoarelor s-a aprins pentru a primi artiști de excepție. Pepe și-a făcut intrarea triumfală, încântând audiența cu melodiile sale adorate, pline de pasiune și sensibilitate. Ritmurile molipsitoare ale lui Alex Velea au aprins atmosfera, aducând un val de energie pozitivă în sală. În același timp, trupa de dans profesionist Iuno Dance a uimit spectatorii cu trei reprezentații de excepție. Prima dintre ele a fost o evocare a atmosferei vibrante din filmul „Grease”, urmată de un French Cancan exploziv și apoi de dansuri țigănești pline de pasiune. Vali Vijelie, simbolul muzicii de petrecere, a creat, cu ritmurile sale molipsitoare, adevărate explozii de bucurie în inimile celor ce-l ascultau. Fiecare notă cântată, fiecare refren, au adus un val de entuziasm transformând scena într-un adevărat focar al distracției.

Bucurie autentică și petrecere pe măsură

Spectacolul a continuat cu nume legendare ale muzicii populare. Constantin Enceanu și Daniel Turică au adus cu ei bucuria autentică a petrecerilor tradiționale. Horele și sârbele lor au transformat evenimentul într-o adevărată sărbătoare a vieții, aducând zâmbete pe fețele tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente și creând amintiri de neuitat pentru invitate.

Ca de fiecare dată, doamnele venite special pentru a se distra și a uita timp de câteva ore de griji, nu s-au lăsat prea mult invitate și au umplut ringul de dans, mai ales că de cele mai multe ori i-au avut alături pe primarul Gheorghe Pistol și pe membrii ansamblului ”Doina Ilfovului”.

Tortul, un deliciu mult așteptat

Pe toată perioada petrecerii, sărbătoritele s-au bucurat, la discreție, de produse de patiserie, prăjituri, cafea. Apa și sucurile răcoritoare au fost mereu la îndemână pentru a potoli setea dansatoarelor energice. În jurul orei 22:00, atmosfera a atins apogeul când a sosit momentul mult așteptat – tortul de aniversare. Acesta a fost adus cu ajutorul unui montaj special, ce a încântat privirile tuturor, grație unui spectacol de lasere sincronizate pe ritmurile muzicii, conturând simboluri feminine într-o punere în scenă inedită. Atmosfera festivă a fost completată de o explozie de culori și veselie, în momentul în care a fost lansată o piniată plină cu zeci de baloane colorate.

La încheierea serii, femeile și domnișoarele au părăsit evenimentul cu sufletele pline de fericire și cu amintiri de neuitat, conștiente că această festivitate le-a adus cu adevărat o notă de prețuire la celebrarea Zilei Internaționale a Femeii, la Buftea.

Sursa: Jurnalul de Ilfov